Detta A till Ö är en sammanställning av information som fungerar som en FAQ för alla medlemmar i bostadsrättsföreningen. Här hittar du svar på vanliga frågor och viktig information om din boendemiljö.
Fler information kan ni även hitta i våra stadgar och i trivselregler.
Andrahandsuthyrning
Uthyrning i andra hand är endast tillåten efter tillstånd av styrelsen. Exempel på godkända skäl är tjänst på annan ort, militärtjänstgöring, studier och provsamboende. För detailer se våra riktlinjer om andrahandsuthyrning. Du kan ansöka andrahandsuthyrning här (krävs inloggning). Se även våra stadgar.
Avgifter
Avgifter betalas via vår ekonomiska förvaltare SBC. Avier skickas månadsvis. Du kan även betala enkelt via Autogiro eller e-faktura. Kontakta SBC för hjälp med att ordna det.
Bredband
Varje lägenhet har bredband via Tele2. Priset för detta är 150kr / månad och dras in medmånadsavi:n.
Elavbrott
Om du har elavbrott i lägenheten är det bäst att först kolla om det är i området eller bara i lägenheten. Kolla gärna först här om där finns elavbrott i området. Flera medlemmar har tidigare drabbats av att elen gått i lägenheten. Handlar avbrottet om ett större strömavbrott (som drabbar hela fastigheten), så beror det på att huvudsäkringar, som finns i föreningens elrum i källaren, ibland överbelastas. Detta kan snabbt åtgärdas genom att slå på säkringen igen. Styrelsen har nycklar till rummet, så enklast är att ni kontakta styrelsen (eller om det är bråttom en av styrelsens medlemmar här).
Elförbrukning
Vi har gemensam elanslutning med Fortum som elleverantör och Ellevio som nätägare. Vi har rörligt elpris.
Om ni vill kolla er egen förbrukning så kan ni kolla det på infometrics hemsidan. Inloggning sker med er egen email. Om ni inte kommer ihåg eller har ingen lösenord klick på ”Jag har glömt min inloggning”. Om det inte funkar kontakta styrelsen.
Felanmälan
Om du vill anmäla ett fel i lägenheten eller huset kan du göra det här.
Garage
Om du är intresserad av parkering i garaget ska du kontakta styrelsen för information om kötid, kostnad och om du vill ställa dig i kö.
Hisserna
Föreningen har haft återkommande problem med stopp i fastighetens hissar. En stor bidragande orsak är småsten och grus som fastnar i hissarnas dörrspringor. Alla hisstopp är kostsamma för föreningen och är en onödig belastning på ekonomin, därför ber styrelsen alla medlemmar att tänka lite extra på att försöka hålla smuts och sten utanför hissarna. Stort tack på förhand.
Motioner
Vill du framföra förslag eller synpunkter till årsmötet/föreningsstämman kan du lämna en motion. Se under ”Årsmöte”.
Mäklare
För mäklare som vill veta mer om föreningen och lägenheterna finns information på vår webbplats. För vidare upplysningar är du välkommen att kontakta styrelsen.
Nycklar
Styrelsen har inga nycklar till lägenheterna. Vid servicejobb måste du vara hemma eller avtala med en granne om att låsa upp. Se till att du får alla nycklar som tillhör lägenheten vid försäljning eller köp. För frågor om extra nycklar eller blippar kan du mejla här.
Ombyggnader
Större ombyggnader får inte ske utan styrelsens tillstånd. Se även våra stadgar.
Radon
Radonmätning 2017 visar på ett genomsnittsvärde på 34 Bq/m³ (gränsvärde 200 Bq/m³).
Sopor och återvinning
Sortera ert avfall så att så mycket som möjligt kan återvinnas. I sopsugsnedkasten får endast hushållssopor slängas.
- Soptunnorna i garaget kan du slänga hushållssopor och gröna påsar med matavfall.
- Tidningar, kartong, metall, plastförpackningar, glas och batterier: återvinningsstationer för finns vid Svandammsparken eller vid hörnet Tegelbruksvägen/Lötmogatan.
- Övrigt avfall: miljöstation vid Shell-macken eller återvinningscentraler, t.ex. i Sätra, eller returrundan.
Stadgar
Våra stadgar finns att läsa här.
Städdagar
Vi anordnar städdagar vår och höst. Då hyr vi in containrar för avfall och städar gemensamt vår ute- och innemiljö. Efter väl utfört arbete blir det ofta korvgrillning. Dessa dagar är ett utmärkt tillfälle att lära känna dina grannar.
Styrelsen
Styrelsen är föreningens verkställande organ. Mer information om styrelsen finns här.
Trapphusen
Trapphusen städas veckovis av en extern entreprenad.
Trädgårdsskötsel/utemiljö
Trädgårdsskötsel och utemiljö sköts gemensamt av alla boende. Kontakta styrelsen om du vill hjälpa till.
Årsstämma
Föreningsstämma som ska hållas varje år senast före juni månads utgång. Kallelse skickas tidigast sex veckor och senast fyra veckor före valt datum. Motioner ska lämnas in i god tid för att kunna bifogas kallelsen. Extra stämma kan förekomma för viktiga frågor.
Årsredovisningar
Kontakta styrelsen för att få årsredovisningar.
Överlåtelse
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift vid överlåtelse samt en avgift vid pantsättning. Överlåtelseavgiften uppgår till 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp, och pantsättningsavgiften uppgår till 1 % av aktuellt prisbasbelopp.